Waarom moeilijk doen …

Wat hebben we toch met bergtop? Het kost veel moeite om er te komen; het is maar voor weinigen weggelegd; en eenmaal boven rol je er snel vanaf.

Zo gaat het vaak met de aanpak van vitaliteit in bedrijf. Op zich is het een goed streven om mensen te vitaliseren, maar lastig (kostbaar!) om ze vitaal te houden. Als je er niet in slaagt de medewerkers te binden of te boeien dan glippen ze zo weg.

Wat als we de Ngorongoro krater in Tanzania als inspiratie nemen? Met de gunstige omstandigheden en vruchtbare bodem is de komvormige krater een natuurlijke trekpleister voor vele levensvormen. Zo’n grote diversiteit aan flora en fauna gedijt zich hier, dat deze plek wel de achtste wereldwonder wordt genoemd.

Dit zou een mooi model zijn voor vitaliteit  in organisatie.Een gunstig klimaat en stimulerende omgeving waar talent en diversiteit volledig tot bloei komt en gezamenlijk optimaal presteren vanzelfsprekend is.  Eenmaal in zo’n omgeving wil men  niets anders dan met plezier en toewijding topprestaties te leveren.
Blijvend en vanzelf.

Over King Wullur

Speels met krachten. Helpt moeizame vraagstukken helder en hanteerbaar te maken. Om ongewenste krachtenspel te voorkomen. Nuchter en laser-scherp.
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>