You can’t fool mother structure

Een punt van zorg dreigde aan de aandacht te ontsnappen toen ik mijn dilemma (wel of niet het ene bedrijfsonderdeel verkopen) voorlegde. Terwijl veel belangrijker lijkende factoren terzijde werden geschoven (de vraagprijs bijvoorbeeld, want zonder een goede prijs was er toch niet eens een dilemma), kwam dat punt terug. Wat ik zou doen als het bedrijf niet goed bestuurbaar blijkt te zijn. Toen besefte ik pas hoe belangrijk dit voor mij was. Het was zelfs beslissend en ik was erg opgelucht toen ik uit dat dilemma kwam. Dat ik uiteindelijk besloot om van verkoop af te zien, terwijl het hier best om een groot bedrag (een paar miljoen) ging, deed er niet zoveel toe.
Ik was vooral benieuwd  hoe King wist dat dat punt cruciaal was. Hij gaf aan dat hij dat (uiteraard) niet wist, maar dat terloops gemaakte opmerkingen vaak belangrijk zijn. Die opmerking trof me. Ik heb dat punt inderdaad gezegd, maar eigenlijk schaamde ik me ervoor dat ik om zoiets zorgen maakte (het was toch peanut?). Ik was al verbaasd dat King het wel had gehoord.

Maar wat als hij die opmerking ècht had gemist? Gerustellend verzekerde King mij, dat als dat punt ècht belangrijk zou zijn, dan komt het later vanzelf wel terug.

You can’t fool mother structure!

Harry, DGA farmaceutisch bedrijf  Australia

Over King Wullur

Speels met krachten. Helpt moeizame vraagstukken helder en hanteerbaar te maken. Om ongewenste krachtenspel te voorkomen. Nuchter en laser-scherp.
Dit bericht is geplaatst in Impact. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>